Sararan Halı Nasıl Temizlenir?

Sararan Halı Nasıl Temizlenir?

Sararan Halı Nasıl Temizlenir? Uzman Tavsiyeleri

Halı yıkama veya temizlemeden sonra sarıya döndü – Yıkanan halının sararması nasıl geçer? – Halı yıkandıktan sonra sarı su gelmesi – Evde halı nasıl yıkanır? – Sıcaktan sararan halı nasıl temizlenir? – Evde halı yıkarken sararmaması için ne yapmalı? – Halı yıkarken sarı su neden olur? – Beyaz halı nasıl yıkanır? – Evde halı nasıl kurutulur? nedenleri ve çareleri uzman tavsiyeleri ile sizin için hazırlandı.

Son zamanların en çok sorulan sorularından biri olan, halı sararması ile ilgili geniş kapsamlı bu rehberi, uzmanlarımız özel olarak hazırladı. Not almanız ve dikkatlice okumanızı öneriyoruz.

İnsanlar genellikle halıyı yıkadıktan ve kuruttuktan sonra tüylerin veya daha sık saçakların sararması sorunuyla karşı karşıya kalıyorlar. Halı sararmasının birçok nedeni var ve öncelikle sararmaya neden olan etkeni tespit edip buna göre aksiyon almak en doğru yoldur.

Sararma nedenleri – Sararan Halı Nasıl Temizlenir?

Evde yıkanan halıların sararması genelde hatalı halı temizleme teknolojisi nedeniyle havda renk değişikliği meydana gelir. Çoğunlukla ıslak temizleme yöntemiyle sararma meydana gelir, birçok yün halı kurutulduğunda saçak gibi bir madde – tanen (bitki kökenli doğal liflerden yapılan ürünlerin güçlü bir şekilde ıslatılmasının bir sonucu olarak) açığa çıkarır, ikincisi, birçok halıda iplikler bulunur.

Islak olduğunda kahverengi (sarı) bir renk veren ve buharlaşma (halının kurutulması) sırasında sarılığın yükselen baz (kıtık rengi), sıvıyla vilyonun ucuna sıvı buharlaşır ve sarı boya kalır. üçüncüsü, halılarda ve özellikle kilimlerde tutkal esas olarak kullanılmasıdır.

Sararmış halıları düzeltmenin yolları

Tabii ki, bu tür tatsız durumlardan kaçınmak için, profesyonel temizlemeciler halıların temizliğine dahil edilmelidir, oto yıkamacılara değil, profesyonel halı yıkama servisleri dahil edilmelidir.

Herhangi bir nedenle temizliği kendiniz yapacaksanız, halınızın ıslak yöntemle mi yoksa sadece kuru temizleme ile mi temizlenebileceğini kontrol edin. Islak yöntemle temizleyebiliyorsanız, yönteminizi göze çarpmayan küçük bir parça üzerinde test edin, tamamen kuruyana kadar bekleyin.

Blog kategorisinde daha onlarca leke çıkarma ve halı bakımı ipuçları sizleri bekliyor.

https://www.kuzeyhaliyikama.net/blog/

Yalnızca kuru temizleme yapılabilirse:

kışın, karın içine alın ve hafifçe vurun ve kardan sonra lekeleri kuru köpük ile temizleyin (koltuk döşemelerinin kuru temizliği için aerosoller çoğunlukla araba galerilerinde satılır), ardından iyice süpürün. Halıyı doğru şekilde yere serebilmek önemlidir:

Onu içten dışa vurmanız ve ön kısmı bir fırça ile temizlemeniz gerekir. Son olarak, renkleri canlandırmak için halıyı sirkeye batırılmış nemli bir bezle silin.

Halı çoktan sarıya döndüyse, bir dereceye kadar yardımcı olabilecek birkaç yolu ele alacağız:

En güvenli ve en etkili yol, temizlik firmalarında, temizlik ekipmanları satan mağazalarda satın alınabilecek profesyonel kimyasalları kullanmaktır. Tanen ile özel asit bazlı leke çıkarıcılarla savaşabilirsiniz.

Kullanım talimatı: 3,8 litre suya 1/3 ölçü kaşığı (kavanozun içine yerleştirilmiş) ekleyin. Karışıma 30 ml herhangi bir alkali deterjan solüsyonu ekleyin. Boyanmamış halılarda sararmayı gidermek için 3,8 litre kullanıma hazır şampuan solüsyonuna 1 tam çorba kaşığı ekleyin. Halıyı temizlemek için bir ekstraksiyon yöntemi kullanın veya 1 kaşık 3,8 litre su ile karıştırın ve halının yüzeyine püskürtün. Kurumasını bekleyin. YÜN VE İPEK HALI ÜZERİNDE KULLANMAYIN.

Doğaçlama yöntemlerle halıdaki sararmayı giderebilirsiniz.

sprey şişesini bir sirke ve damıtılmış su karışımı ile doldurun, püskürtme memesini püskürtme moduna ayarlayın ve bileşimi sararmış yünün tüm yüzeyine eşit olarak dağıtın.

Yün liflerini sirkeli su ile nazikçe silin. Bu yöntemle yünlü giysilerin ağartılması etkili bir şekilde çalışmaktadır.

İhtiyacınız olanlar:

  1. bir sprey şişesi
  2. 2 yemek kaşığı sirke
  3. 2 su bardağı damıtılmış su
  4. 1 kapak yün deterjanı

Yünü ağartmak için başka bir yöntem peroksit kullanmayı içerir. Peroksit küçük miktarlarda kullanılabilir. Bir kova veya küçük bir kabı suyla doldurun.

  • Az miktarda hidrojen peroksit ekleyin.
  • Karışımı sararmış kumaştan temizlemek için yumuşak bir bez veya sünger kullanın.
  • Çamaşırlarınızı her zamanki gibi yıkayın.
  • Bazı yünlüler soğuk suyla makinede yıkanabilse de kurutucu asla kurutulmamalıdır.
  • Ciddi durumlarda, beyaz yünden sarıyı çıkarmak için az miktarda klorlu ağartıcı kullanılabilir.
  • Bu yaygın bir seçenek olmasına rağmen ortalama bir başarı oranına sahiptir.

Halının kirlenmiş boyanmamış alanlarını beyazlatmak için şu solüsyonu kullanmak iyidir:

1 litre suya 5 gr hidrojen peroksit ve 2 gr amonyak Daha sonra uygulama yapılacak alanlar birkaç kez suyla durulanmalıdır.

Yukarıda sunulan üç yöntemde, bileşime hemen hemen aynı bileşenler dahil edilmiştir, küçük farklılıklar vardır, ancak halılar, hatta yünlü olanlar da farklı liflere sahiptir. Yün halıları temizlerken kaba fırçalar kullanmayın .

Bu tür sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız, halıların derinlemesine temizliği için hemen Kuzey Halı Yıkama şirketi ile iletişime geçin.

Neden biz?

İnsanlar neden bizi tercih ediyorlar?
  • İşimize Maksimum Özen Gösteriyoruz.
  • Kaliteden Ödün Vermiyoruz.
  • Müşteri Memnuniyeti Paradan Önce Geliyor.
  • Vegan Deterjanlar Kullanıyoruz.
  • Talimatlara Göre Uygulama Yapıyoruz.
  • Tavsiye ve Önerileri Dikkate Alıyoruz.
  • Ekonomik Fiyatlar Sunuyoruz.
  • Zamanında Teslimat Yapıyoruz.

 

Facebook’ta bizi takip edin! Yepyeni kampanya ve çekilişlerimize katılın! https://www.facebook.com/ankarakuzeyhaliyikama

Şimdi Ara!